За да се намали потреблението на енергия, отоплението в сградата на

...
За да се намали потреблението на енергия, отоплението в сградата на
Коментари Харесай

Европарламентът в Брюксел стои без отопление три дни от седмицата

За да се намали потреблението на сила, отоплението в постройката на Европейския парламент в Брюксел не работи три дни от седмицата. В четвъртък вечерта отоплението се стопира и стои изключено до понеделник, като максималната температура не може да надвишава 19 градуса, научи OFFNews. 
Това лято Европейски Съюз одобри правилник, с който страните членки се съгласиха да понижат търсенето на газ с 15% в интервала от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година в съпоставяне със междинното си ползване през последните пет години с ограничения по собствен избор.

Бе решено Европейският съвет да има опция да задейства " предизвестие на Съюза " по отношение на сигурността на доставките - в този случай намаляването на търсенето на газ ще стане наложително. Изключения от условията може да се вършат за страните членки, които имат лимитирани междусистемни връзки с други европейски страни.
Държавите членки са длъжни да актуализират националните си проекти с плануваните ограничения за понижаване на търсенето газ и постоянно да рапортуват тези проекти на Европейска комисия. Регламентът ще бъде в действие за една година и ще бъде преразгледан преди клаузата за приключване на периода на деяние до май 2023 година
В момента в Белгия няма наложителни ограничения за понижаване на потреблението на сила. Въпреки това белгийските власти на федерално, районно и общинско равнище търсят способи да пестят сила, като да вземем за пример изключват уличното осветяване по-рано, както и осветлението на монументи и държавни здания сред 19:00 и 6:00 часа.

Тази зима отоплението в публичните здания в Белгия няма да минава 19 градуса, а климатикът ще работи при температура до 27 градуса. Същото се предлага и на предприятията, само че не е наложително.
Според източници на OFFNews всеки четвъртък вечер отоплението в постройката на Европейския парламент стопира и стои изключено до края на седмицата. Сградното отопление се включва още веднъж в понеделник и според признатите регламенти температурите се поддържат към най-много 19 градуса.
Според един от представителите на групата на Европейските консерватори и реформисти мярката всъщност има противоположен резултат, тъй като с цел да се затопли масивната сграда на Екологичен потенциал в Брюксел, е нужно още по-голямо количество сила, откакто е стояла студена три дни.
 
07 Дек 202216107 Дек 202280007 Дек 20224107 Дек 202269407 Дек 2022193907 Дек 2022177КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022107719 Ное 2022123305 Дек 202284324 Sep 20223236
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР